In perioada 16-18 octombrie 2014 a avut loc la Sibiu Primul Congres al Societatii Romane de Chirurgie Vasculara.

Artizanii acestui eveniment au fost dnul prof dr Mihai Ionac (Presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Vasculara), dnul dr Sorin Baila (Presedintele Congresului) si dnul dr Ionel Droc (Presedintele Comitetului Stiintific).

Organizatorii manifestarii si-au propus sa reuneasca toti chirurgii vasculari din tara si totodata au invitat confrati de peste hotare -in vederea impartasirii experientelor individuale, prezentarea noutatilor in ariile de expertiza ale fiecarui centru in parte, precum si pentru „elaborarea unui document comun in ceea ce priveste ghidurile de lucru in chirurgia vasculara”.

Prof. dr. Mihai Ionac

Prof. dr. Mihai Ionac

Au fost abordate subiecte legate de Patologia Aortica, Patologia Carotidiana, Patologia Arteriala Periferica, Flebologie, Aorta Abdominala, Boala Anevrismala, Chirurgie Endovasculara si alte teme multidisciplinare.

Pe ordinea de zi a Congresului SRCV s-a aflat si acordarea unor premii stimulative printre care enumeram: Premiul „Aurel Kaufmann” care s-a acordat pentru recunoasterea celui mai bun proiect multidisciplinar dedicat scopului de a preveni amputatiile membrelor inferioare, Premiul pentru cea mai buna lucrare a unui medic rezident si o tombola la care s-au castigat prin tragere la sorti 15 taxe de participare la „19-th European Vascular Course ” care va avea loc la Maastricht in 2015.

Dnul prof dr Mihai Ionac ( Presedinte SRCV) si-a adus o importanta contributie fiind autorul si co-autorul unui impresionant numar de lucrari stiintifice, ca si d-nul dr Ionel Droc (Presedintele Comitetului Stiintific) care la randul domniei sale si-a delectat audienta cu un mare numar de comunicari cu tematica variata.

Prezentarea companiei Farmaceutica Remedia din cadrul Sesiunii multidisciplinare a fost sustinuta de dnul dr Radu Popa, Clinica de Chirurgie Vasculara din Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Spiridon din Iasi si s-a intitulat „Tratamentul plagilor cronice prin utilizarea unei comprese ALTRAZEAL din metacrilati”. Auditoriul a retinut si a apreciat in mod deosebit beneficiile pe care le aduce aceasta compresa inovatoare in tratarea si vindecarea plagilor producatoare de exudat.

 

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.