Compania asigură transformarea digitală și inovarea proceselor de gestionare a medicației spitalicești cu ajutorul roboților BD Rowa, precum și a soluțiilor de automatizare TouchPointMedical. Axată pe distribuția de medicamente ca domeniu principal de activitate, Farmaceutica REMEDIA a continuat și anul acesta dezvoltarea automatizării proceselor farmaceutice în farmacii și depozite farmaceutice, precum și în spitale, promovând Managementul digitalizat al Medicației – Îmbunătățirea  siguranței pacienților și a trasabilității medicamentelor” prin automatizarea farmaciilor de spital, eficientizarea eliberării medicamentelor până la patul pacientului.

REMEDIA,  cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul farmaceutic, aflată în primii 10 distribuitori pe piața farmaceutică, listată la Bursa de Valori București BVB din 1996 (www.bvb.ro – RMAH), este specializată în activități de vânzare și distribuție de medicamente, servicii logistice si înregistrare produse farmaceutice, promovare și marketing în domeniul sănătății.

„REMEDIA vinde soluţii pentru farmacii, adaptate nevoilor de spaţiu, clienţi sau produse, și oferă modele de roboți configurabili, în funcție de spațiul disponibil, identificând soluții personalizate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă farmaciile”, ne-a declarat domnul Valentin ȚARUS, Președinte și Director General al Farmaceutica REMEDIA.

BD Rowa oferă numeroase avantaje farmaciștilor

Beneficiile automatizării cu robotul BD Rowa sunt multiple. Farmaciile care optează pentru instalarea acestui sistem reușesc să optimizeze spaţiul disponibil în farmacie, prin reorganizarea zonelor de depozit, maximizând utilizarea acestora; să reducă timpul petrecut cu depozitarea și căutarea produselor în depozit; să economisească 7.000 de pași zilnic făcuți de fiecare farmacist, crescând confortul acestora în derularea activităţilor curente și să rezolve nevoia de angajări suplimentare în contextul actual al crizei de farmaciști din piaţă. Mai mult, farmaciile câștigă 3-4 ore/ zi pentru consilierea clienţilor și consolidarea imaginii profesionale a farmacistului.

Încărcarea automată, inclusiv în cursul nopţii, precum și inventarele și rapoartele automate, riguroase ajută farmaciștii să fie mai eficienți, iar eliberarea acestora strict în ordinea FEFO duce la scăderea ratei de produse expirate. Puterea consumata de un echipament automatizat BD Rowa este de 780W, de 3 ori mai mică decât a unui echipament electrocasnic, iar în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică, aceasta este preluată de UPS-ul integrat în robot.

„Este un robot-coleg incredibil care muncește non-stop pentru ca mie să îmi fie mai ușor”, spune farmacista Raluca GĂLĂȚEANU de la REMEDIA, prima farmacie robotizată din România, situată pe Bd. Metalurgiei 78, sector 4, București.

REMEDIA oferă soluții pentru rezolvarea provocărilor zilnice cu care se confruntă farmaciile și secțiile din spitale în administrarea medicamentelor:

Soluții pentru rezolvarea provocărilor farmaciștilor

Utilizarea robotului BD Rowa reușește să rezolve probleme importante cu care se confruntă farmaciștii, cum ar fi optimizarea fluxului de lucru în cadrul farmaciei de circuit închis (productivitate crescută, gestionarea optimizată a stocurilor, reducerea cheltuielilor), reducerea erorilor de administrare a medicației, reducerea activităților logistice, efectuate manual, și standardizarea proceselor de lucru, oferirea de informații mai concrete cu privire la disponibilitatea medicamentelor sau disponibilitatea datelor în sisteme interoperabile.

 

Articol complet: Jurnalul de Afaceri

No Comment

Comments are closed.